Informatie

Home

Tijden en prijzen

Museumcafé

Museumwinkel

Jaaragenda

Vrienden

Contact

Groepsarrangementen

Activiteiten

Museumtuin

Museumcollectie

Kinderen

Nieuws

Privacyverklaring

Lezing over postzegels


Het Fruitteeltmuseum organiseert op maandagavond 28 november een bijzondere lezing over postzegels.


Tijdens de lezing blikken we terug op deze speciale hobby van verzamelaars. Na het algemeen gedeelte over postzegels, te zien als kleine kunstwerkjes  waarachter vaak prachtige en fascinerende verhalen schuilen, volgt een presentatie over Zeeuwen en Zeeland op de postzegel.


De lezing wordt verzorgd door de filatelistenvereniging De Bevelanden te Goes.


De avond duurt van 19.30 – 21.00 uur, kosten € 6,50 p.p. incl. consumptie.

Voor aanmelding en meer informatie: administratie@fruitteeltmuseum.nl


Postzegels verzamelen klinkt misschien oubollig, maar is sinds de coronatijd weer helemaal hip, ook bij jongere generaties. Mensen van alle leeftijden, rangen en standen houden van postzegels verzamelen en is nog steeds een van de meest populairste hobby’s van de wereld. Er zijn mensen die postzegels verzamelen om speciale historische gebeurtenissen te herinneren, zoals een World Cup of de geboorte van een koninklijk lid. Mensen verzamelen ook postzegels omdat het ze verbindt met mensen in andere landen van de wereld, zoals penvrienden en familieleden die in het buitenland wonen. Sommige mensen verzamelen postzegels die een speciaal land, thema of voorwerp laten zien, b.v. fruit, auto’s, architectuur etc. Kortom postzegels sparen is kennis vergaren en een hobby om wereldwijd meer mensen en landen te leren kennen. Maar soms zijn postzegels ook gewoon mooi door de verschillende plaatjes, designs en kleuren, echte kunstwerkjes.

De lezing over postzegels wordt georganiseerd in het kader van het 25 jarig bestaan van het Fruitteeltmuseum. Fruit op postzegels was een van de exposities die in deze periode te zien zijn geweest en die nu in het Fruitteeltmuseum als mini-expositie te zien is. Tijdens de lezing komt ook Zeeland in alle aspecten op de postzegel aan bod.