Foto: Pieter Harwijne

Privacyverklaring

Vrienden

Educatie

Kinderfeestjes

Contact

Kinderen

Museuminspecteur

Kinderen


In het Fruitteeltmuseum  is voor kinderen altijd wat te beleven en te ontdekken. Door de zure appel heen bijten hoeft zeker niet in het museum!


Geen ellenlange teksten of breekbare voorwerpen, maar een ontdekkingsreis door de geschiedenis van fruit en fruitteelt. Ga met het fotoboekje door het museum en zoek de voorwerpen die daar op staan. We hebben ook een speurtocht voor buiten.


Wie kent de meeste spreekwoorden, gezegden? In het Fruitarium hangt een computer en daar kun je de antwoorden op vinden.


Waarom zou je oorwormen willen hebben in de boomgaard? Wat hebben bijen en hommels te maken met fruit? Wat is enten en wat is oculeren? De antwoorden kun je in onze museumtuin vinden, of vraag het aan een medewerker van het museum.


In de museumtuin staan allerlei soorten oude rassen van peren en appels, maar ook bramen, frambozen, kersen, kweepeer en moerbei. Wat je vooral ziet in de tuin zijn de vele experimenten die zijn gedaan om het fruit zo goed mogelijk bloot te stellen aan de zon en om het plukken zo makkelijk mogelijk te maken.


De fruitboom als klimplant, haag of boog en in de voortuin allerlei leivormen. Het is allemaal te zien en te ontdekken in het Fruitteeltmuseum in Kapelle.


Het hele jaar door organiseert het museum speciale thema activiteitendagen voor kinderen, zie jaaragenda.


We zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor ons educatieteam.


Home

Museumcollectie

Informatie

Groepsarrangementen

Activiteiten

Museumtuin

Klik hier voor meer informatie over hoe je museum inspecteur kunt worden