Vrienden

Activiteiten

Home

Museumcollectie

Informatie

Groepsarrangementen

Museumtuin

Kinderen

Contact

Privacyverklaring

Fietsroutes

Handwerkcafé

Tekencafé


HandwerkcaféOp verzoek van een aantal enthousiaste dames wordt  iedere eerste vrijdag van de maand een handwerkcafé van 13.30 tot 16.00 uur georganiseerd. De deelname is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. 


Naar het handwerkcafé ga je om te handwerken, maar vooral ook om andere vrouwen te ontmoeten. Het is geen cursus, iedereen is welkom en je kunt komen en gaan wanneer je wilt. Net als in een gewoon café kun je wat drinken maar voorwaarde is wel dat je handwerkt. Borduren, kantklossen, patchwork, quilten, hardanger, alles is mogelijk. Wie een naald, een draad en een goed humeur meebrengt is welkom. De één breit een ingewikkelde jumper en de ander haakt een eenvoudige pannenlap.


Sommigen nemen een oud handwerk mee dat al jaren in de kast lag en nu eindelijk afgemaakt wordt. Het is inspirerend om elkaars werk te bekijken, elkaar te adviseren en nieuwe ideeën op te doen.  

 

Af en toe zal door een van de dames ook een letterlap met fruit besproken worden of kan een van de aanwezige andere deskundige dames op verzoek iets extra’s organiseren.