De geschiedenis van appels en peren…
Al in prehistorische nederzettingen zijn resten van fruit gevonden. Bij de Romeinen was fruit een belangrijk consumptieartikel.
De inheems-
De kunst van het fruitkweken wordt vanaf de tijd van Karel de Grote verder gecultiveerd
door kloosters, en later in kasteeltuinen.
In de loop van de 17de en 18de eeuw gaan
pomologen de fruitteelt meer wetenschappelijk beoefenen.
Nieuwe rassen worden gekweekt. Moderne fruitteelt begint zich te ontwikkelen aan het einde van de 19de eeuw.
Met wetenschappelijk onderzoek, scholing, mechanisatie, een enorme toename van kleinschalige
fruitteeltbedrijfjes, zet een ontwikkeling in die tot vandaag de dag doorgaat.
Daarnaast
is fruit door de eeuwen heen in allerlei culturen van grote betekenis geweest. Iedereen
kent spreekwoorden, gezegden, volksverhalen en sprookjes waarin fruit een hoofdrol
speelt.
Rondom Kapelle werd al in de Middeleeuwen fruit gekweekt. Ook tegenwoordig speelt
de fruitteelt op Zuid-
Veel moderniseringen zijn hier begonnen, zoals de omvorming van hoogstammen naar spillen.