Informatie

Home

Tijden en prijzen

Museumcafé

Museumwinkel

Jaaragenda

Vrienden

Contact

Groepsarrangementen

Activiteiten

Museumtuin

Museumcollectie

Kinderen

Nieuws


Workshop natuurfotografie

 ‘Fruit in de boomgaard’Op donderdag 13 september organiseert het Fruitteeltmuseum aan de Annie M.G.Schmidtsingel 1 in Kapelle een workshop over het fotograferen van het fruit in de boomgaarden in en rondom de fruitboomgaarden. Museumfotografe Christa Breure fietst met u mee door de omgeving van Kapelle  en laat u met een cameraoog zien hoe u mooie foto’s kunt maken van al het fruit wat aan de bomen hangt. Niet alleen de fruitboom vormt het decor maar ook worden alle aspecten van de fruitteelt in het landschap meegenomen en digitaal of analoog vastgelegd. De workshop is gericht op zowel onervaren als ervaren amateurfotografen.


Om 13.30 uur wordt u verwacht bij het Fruitteeltmuseum voor de workshop met de camera en fiets. De fietstocht duurt tot 16.30 uur. Kosten deelname € 10,00, inclusief entree, tips en consumptie.

Door de steeds meer wisselende weersomstandigheden vindt de groei van appels en peren op een bijzondere manier plaats. In de appelboom hangen soms appels van diverse maten en kleuren, ook al zijn het appels van dezelfde ras. Christa Breure laat u zien met hoeveel plezier u mooie foto’s kunt maken met de camera, analoog of digitaal. Aandachtspunt van deze workshop is het fotograferen van boomgaarden, waarbij de fruitsector centraal staat. Wat kunt u verwachten? Tips waar u mee kunt werken bij het fotograferen van landschappen. Er kunnen vragen gesteld worden en wie weet heeft Christa een passend antwoord.


Het is gezellig om creatief met elkaar bezig te zijn al fietsend rondom het landschap van Kapelle. Is deze Workshop een uitdaging voor u, dan zien we u graag met de fiets verschijnen. Vergeet niet uw camera mee te nemen; afhankelijk wat we tegenkomen zal er een stop gemaakt worden, dus het gaat niet om het fietsen van een grote afstand.  Vanwege beperkte deelname is vooraf aanmelden verplicht, via tel.0113-344904 of via info@fruitteeltmuseum.nl.