Foto: Pieter Harwijne

Privacyverklaring

Vrienden

Schoolbezoek

Kinderfeestjes

Contact

Kinderen

Museuminspecteur


KinderenIn het Fruitteeltmuseum is voor kinderen altijd wat te beleven en te ontdekken.  Door de zure appel heen bijten hoeft zeker niet in het Fruitteeltmuseum.


Geen ellenlange teksten of breekbare voorwerpen, maar een ontdekkingsreis door de geschiedenis van fruit en fruitteelt. Zo ga je op zoek naar voorwerpen in het museum of doe je een speurtocht met opdrachten door de tuin.


Ook zijn er knutselactiviteiten zoals appelmannetjes maken tijdens een verjaardagsfeestje of schilderen, tekenen of andere fruitigheden tijdens de vele korte en lange vakanties.


Wie kent de meeste spreekwoorden, gezegden, volksverhalen en sprookjes waarin fruit een hoofdrol speelt. Ook hier is in het museum aandacht voor. Of waarom zou je oorwormen willen hebben in de boomgaard? Wat hebben bijen en hommels te maken met fruit? Wat is enten en wat is oculeren? Je ontdekt de antwoorden door laatjes en luikjes open te doen of door op knoppen te drukken.


Buiten het museum staan in de museumtuin allerlei soorten oude rassen van peren en appels, maar ook bramen, frambozen, kersen, kweepeer en moerbei. Wat je vooral ziet in de tuin zijn de vele experimenten die zijn gedaan om het fruit zo goed mogelijk bloot te stellen aan de zon en om het plukken zo makkelijk mogelijk te maken.


De fruitboom als klimplant, haag of boog. Het is allemaal te zien en te ontdekken in het Fruitteeltmuseum in Kapelle.


Het hele jaar organiseert het museum speciale thema-activiteiten dagen voor kinderen, zie Jaaragenda.


Wij zijn nog opzoek naar enthousiaste vrijwilligers voor ons educatieteam.

Home

Museumcollectie

Informatie

Groepsarrangementen

Activiteiten

Museumtuin

Klik hier voor meer informatie over hoe je museum inspecteur kunt worden