Vrienden

Fietsroutes

Handwerkcafé

Activiteiten

Foto en film

Jaaragenda

Contact

Home

Museumcollectie

Informatie

Groepsarrangementen

Museumtuin

Kinderen


FruitteeltrouteDe Fruitteeltroute vindt jaarlijks plaats op de tweede zaterdag van augustus.


Dit jaar gaan we zelfs over de gemeentegrenzen heen! De route gaat ook door Kloetinge, waar we een stop hebben op het Marktveld bij het Koetshuis van de familie Lenshoek.

Dat is niet het enige unieke van de route in 2017… De eerste stop is bij DLF in Kapelle. Heeft u altijd al willen weten wat er achter de hekken van dit bedrijf gebeurd: dit is uw kans!


Op zaterdag 12 augustus kan er tussen 9.00 uur en 12.00 uur gestart worden vanuit het Fruitteeltmuseum voor een fietstocht in en rond Kapelle van 35 kilometer. Kosten € 6,00 p.p. Gezin met 2 kinderen € 12,00. Incl. Museumbezoek.


Tijdens de route zijn er 10 stops waar iets te beleven valt. De route is zeer gevarieerd, zo fietsen we langs natuurgebied, water en natuurlijk de boomgaarden. Diverse bevriende fruittelers openen die dag hun bedrijf voor bezoekers en kunnen u enthousiast vertellen over het werk wat zij doen en de machines die zij daarvoor gebruiken. Natuurlijk is er ook aandacht voor de inwendige mens en is er op sommige punten een hapje en een drankje. Het Fruitteeltmuseum zelf zal ook op een van de stops haar activiteiten door het jaar heen aan de fietsers laten zien. Daarnaast is er aandacht voor oude ambachten en diverse andere demonstraties.
Foto’s van de Fruitteeltroute 2012

Foto’s van de Fruitteeltroute 2013