Vrienden

Activiteiten

Contact

Home

Museumcollectie

Informatie

Groepsarrangementen

Museumtuin

Kinderen

Privacyverklaring

Fietsroutes

Handwerkcafé

Tekencafé


BoomtoppersDe fietsroute Boomtoppers, die gratis is voor bezoekers met een museumkaart,  schenkt aandacht aan monumentale bomen in de gemeente Kapelle. In tegenstelling tot veel andere delen van Zeeland is dit deel van Zeeland de afgelopen eeuwen niet overstroomd. Bomen van meer dan 100 jaar zijn hier dus niet heel bijzonder.


In Kapelle was vroeger een aantal belangrijke boomkwekerijen gevestigd; onder meer de bedrijven van Van der Have, later alleen nog maar in zaaizaden en nu Advanta en het bedrijf ven de familie Eversdijk. Rond het bedrijf van Advanta aan de Goesestraatweg staan nog veel fraaie bomen (rode beuken, Noorse esdoorns en platanen) die herinneren aan de tijd dat dit bedrijf nog een boomkwekerij was. Ook de bomen rond de Kerk van Kapelle zijn door dit bedrijf geleverd.

Het bedrijf van de gebroeders Eversdijk bestaat niet meer en was vroeger aan de Biezelingsestraat gevestigd. Achter het bedrijf stonden bijzondere bomen zoals een Libanonceder, een moerascypres, doodsbeenderenbomen, treuriepen, Catalpa's, vijgen en vele andere soorten.


Toen het bedrijf verkocht werd, kon gelukkig een aantal van de bomen blijven staan. Het zorgcentrum Cederhof is genoemd naar de mooie ceder die er vlakbij is blijven staan.


De route voert ook door Wemeldinge. In de Dorpsstraat staan maar liefst 148 leilindes, zo'n 150 jaar oud.

In de winkel zijn verschillende fietsroutes, zoals de boomtoppers,  te koop. Ook kan op aanvraag de fietstocht begeleid worden door een gids.

Zie Fruitfietstocht
Appels met peren vergelijken?