Informatie

Home

Tijden en prijzen

Museumcafé

Museumwinkel

Jaaragenda

Vrienden

Contact

Groepsarrangementen

Activiteiten

Museumtuin

Museumcollectie

Kinderen

Nieuws

Privacyverklaring

Bloesemfiets- òf wandeltocht omgeving Kapelle

Geniet van het voorjaar en de vele soorten bloesem in het landschap rond Kapelle! Fiets mee met onze gids door de boomgaarden, een unieke ervaring. Dit jaar is er voor de wandelaars ook een speciale bloesemwandeltocht.

Het Fruitteeltmuseum organiseert op 13 en 27 april een begeleide bloesemfietstocht door de bloeiende fruitboomgaarden in de omgeving van Kapelle. De tocht is ongeveer 18 kilometer lang en start om 12.30 vanaf het Fruitteeltmuseum. Vergeet vooral uw fototoestel niet!

De wandeltocht van ongeveer 18 kilometer (korter kan ook, 12 kilometer) is op zaterdag 20 april en start om 11.00 vanuit het Fruitteeltmuseum. U krijgt de route mee en kunt deze dan zelfstandig lopen. Onderweg is er een stop met de mogelijkheid om een kop koffie/thee of een broodje te kopen.

De prijs per activiteit bedraagt 7,50. Dit is inclusief een consumptie na de tocht en toegang tot het museum.

Het Fruitteeltmuseum bevindt zich midden tussen de boomgaarden. De fruitteelt wordt hier al sinds de middeleeuwen beoefend. In het museum wordt de geschiedenis van het fruit en de fruitteelt getoond, van de Romeinen tot heden. In de museumtuin is de bloesem van een groot aantal fruitbomen van oude en uiteenlopende rassen te bewonderen.