Informatie

Home

Tijden en prijzen

Museumcafé

Museumwinkel

Jaaragenda

Vrienden

Contact

Groepsarrangementen

Activiteiten

Museumtuin

Museumcollectie

Kinderen

Nieuws

Privacyverklaring


Vacature bestuursvoorzitter Stichting Musea de Bevelanden


De Stichting Musea de Bevelanden zoekt per 1 november 2018 een nieuwe bestuursvoorzitter.


De voorzitter die wij zoeken heeft affiniteit met cultureel erfgoed, in het bijzonder met het erfgoed van de Bevelanden. Voelt zich daardoor betrokken bij de activiteiten van de door de Stichting beheerde musea: het Historisch Museum de Bevelanden in Goes en het Fruitteeltmuseum in Kapelle

Hij/zij kan de doelstellingen van de musea intern en extern met enthousiasme uitdragen bij politieke ambtsdragers, media, ondernemers etc. Heeft lokaal en regionaal een breed netwerk en een goed inzicht in politieke en maatschappelijke verhoudingen. Is boegbeeld van de musea.


Algemene bestuurlijke kwaliteiten zijn vanzelfsprekend, evenals goede samenwerking met overige bestuursleden en met medewerkers en vrijwilligers van de musea.

De voorzitter is woonachtig in de regio. De functie is onbezoldigd.


Stuur uiterlijk 7 oktober 2018 uw motivatiebrief en c.v. naar bestuur@hmdb.nl.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de huidige voorzitter: A.P.M. Wevers, tel. 0113-251587 of 06-12835373, of per mail apmwevers@gmail.com


Toelichting

Stichting Musea de Bevelanden beheert twee musea: Het Historisch Museum de Bevelanden (HMDB) in Goes en het Fruitteeltmuseum (FM) in Kapelle. HMDB richt zich op de historie van de stad Goes en de omliggende streek De Bevelanden. Het FM richt zich op de fruitteelt van vroeger en nu.

Beide musea willen zich verder ontwikkelen tot toekomstbestendige en aantrekkelijke musea die veel bezoekers trekken. Er wordt ingezet op meer publieksvriendelijke activiteiten voor jong en oud, op samenwerking met andere partijen.